måndag 26 mars 2012

Att bryta cirkeln

Gör uppgiften "Att bryta cirkeln" i er grupp och diskutera följande frågor:
  • Hur kan vi bryta fattigdomen? Både på kort och lång sikt.
  • Räcker det med att bryta den onda cirkeln med en åtgärd?
  • Kan alla människor/länder uppnå samma levnadsstandard?
Skriv ner era tankar och funderingar i kommentars fältet i denna blogg.

4 kommentarer:

  1. Skänka pengar så att barn ska ha råd till att * Gå i skolan. Man kan även skänka mat så att de inte blir undernärda och får en dålig hälsa.

    * Nej, det finns många olika saker man kan göra, tillexempel de två som vi skrev här ovan.

    * Nej för att alla har olika förutsättningar. Tex alla har olika klimat vilket leder till olika råvaror.

    MVH// Emelie, Adrian och Albin Lithvall.

    SvaraRadera
  2. Om man är arbetslös så går man till staten eller kommunen och sjukskriver sig och får bidrag. Och lägger pengar på barnen istället så dem får bra hygien och mat. (nu försvann vår förra kommentar så den här är kortfattad)

    / Alicia emil amelia

    SvaraRadera
  3. Man kan bryta fattigdomen genom att skapa mer jobb. Att alla hjälper till och erbjuder sig att skicka mat och blir faddrar till barnen och ger dem kläder som de inte behöver så att de kan få gå i skolan och få ett jobb så att dem inte blir fattiga.

    Om man bryter cirkeln med att skolan ska bli gratis och att alla rikas skatt går till skolmat och andra saker som gör så att deras utbildning blir bra.

    alla bor ju i olika klimat och kultur, därför kan det inte bli alldeles samma i alla länder, så tyvärr... :/

    //Frida, Erika och Jennie

    SvaraRadera
  4. På kort sickt borde man satsa på att ge dom mat. För om dom får mat får dom bättre hälsa och kan gå till skolan och få utblidning då få jobb och inte bli fatig.

    På lång sickt borde man satsa på mer utbildning. För har dom utbildning så har dom en bra grund att stå på, det gör att dom kan få jobb och då få lön och överleva.

    Nej man behöver flera återgärder både fixa utbildning, mat och sjukvård till och början med. Sen kommer man inte behöva skicka mat, för då lever den generationen som fått utbildning och jobbar så dom får lön och kan fixa mat själva.

    Ja, men då behöver dom start hjälp och det kommer ta en massa år.Men om alla länder hade haft samma standad så skulle det inte fungera.

    Jospehine, Pia och Liza

    SvaraRadera